Rune Rotevatn

Musikalsk baggrund & arbejde

Rune arbejder i dag som kirkesanger i Jylland - hovedsagligt i kirkerne Højer & Daler i Tønder kommune, men lejlighedsvis, også i andre kirker.

I tillæg til min klassiske skolerte sangundervisning hos den norske sangerinde Målfrid Nydal Holsen, som jeg i sin tid modtog undervisning fra i Førde, i Sogn & Fjordane, har jeg også en meget solid kirkemusikalsk baggrund i fra Norge, gennem mit flerårige medlemskab, som en af de fem faste 1. tenorer, i et af på den tid - i slutningen av firserne og første halvdel af halvfemserne - Bergens, Norges & også Europas bedste kirkekor, Bergen Domkantori.

Dette kor vandt blandt andet flere priser - også bedstemansprisen, "The silver Rose Bowl", med efterfølgende priskoncert i Grieghallen i Bergen - i EBU´s, den Europæiske Kringkastingsunions store korkonkurrence og korets medlemmer var også en del af de udvalgte norske OL - musikere, der blev inviteret til Lillehammer under de olympiske lege i 1994, blandt andet for at synge for den norske kongefamilie, ved en gudstjeneste i Lillehammer kirke og også nogle år tidligere, fulgte med den norske dronning Sonja og de øvrige norske OL - musikere, iblandt dem, de norske sopransolister, Bodil Arnesen & "jeres" egen Sissel Kyrkjebø, til Barcelona & Spanien, da den norske "Vinterlandsudstillling", blev præsenteret der - i forkant af de olympiske lege.De sidste par år i Danmark, har jeg også givet flere koncerter som solist, både i Danmark, blandt andet flere julekoncerter med Storebæltskoret, i kirker i Slagelse kommune - i november & december 2016 - og som solist, længere syd i Europa - i Ungarn - med Herlufsholms kammerkor, i maj 2017, under korets 20 - års jubilæumsturne til Gyør & den berømte klosterby, Tihany, ved Balatonsøen.


I 2004 deltog jeg også som skuespiller & operasanger - solist - i den professionelle opsætning af "Den glade enke" - med den lokale Opera Nordfjord, på Nordfjordeid i Sogn & fjordane, hvor blandt andre det norske teaters "Grand old man" Toralv Maurstad, var på rollelisten, som Baron Zeta.Artikler kan finnes på internett fra ovennævnte forestilling ved at google:"Opera Nordfjord" + "Den glade enke" - som giver referencer til følgende artikler, Avisen Sunnmørsposten - 13. Mars 2008 (Publ.) "Alt klart for < Den glade enke>"Avisen Firda: "Glimt fra Den glade enke på Opera Nordfjord" - med fotodokumentation - nr. 11 / 13 - se øverst til venstre i billedet.


Rune har også flere års erfaring som hardingfelespiller i Eid Spelemannslag i Nordfjord i Sogn & Fjordane, hvor det absolutte højdepunkt, var spelemannslagets reise, til Olsokfeiringen i Torshamn, i slutningen af juli 2007.Her hadde spelemannslaget under sit ophold - i tillæg til de mere spontane musikalske indslag under Olsokfejringen - også en officiel koncert i Midla - husid, i centrum af Torshamn.

Bestil en koncert af Rune Rotevatn

Du har mulighed for at bestille en koncert af Rune Rotevatn